• Facebook - Círculo Negro
  • Instagram - Negro Círculo
  • LinkedIn - Círculo Negro

 Information  /  Images

New Trifoglio Area / Politecnico di Milano Campus

Mandatory transfer of rights to Politecnico di Milano

Selected and published: “Città Studi, Campus Sostenibile”

Intervention to give new uses and character to a disused area

Brief: "Reimagine the area"

Concept of the project: "Game of contrasts between organics and geometrics shapes"

2015 / Urban Simulation

      

Promoter:

Politecnico di Milano

       

Location:

Via Edoardo Bonardi

Milano, Italy

Reformation of the social gathering area ‘Trifoglio’, in the Politecnic University of Milan, through a requalification of the spaces, giving them new uses and eliminating dissuasive elements that degrade the quality of the area.

The project aims to destroy the rough geometry of the surrounding building, with natural curvy lines, that reflect the flow and movements of users in the area of intervention.

The sensations have an important role in the choice of the key aspects in the project, as they are the ones determining the experiences of thousands of people throughout the years.

We decided to remove the footbridge supports to obtain a more fluid communication at the bottom, with the handrail being the structural truss.

Bands for outdoor work are included in depressions in the terrain and where the covered part can be maintained as bands of garden spaces where you can relax.

1/1

© 2023 by Cobo Architecture  /  Copyright © 2018 All Rights Reserved